Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Támogatás
 
Támogatás
Kérjük, adományával támogassa plébániánk működését, céljait! A koronavírus járványra való tekintettel támogatását legegyszerűbben eseti, vagy rendszeres átutalással juttathatja el hozzánk az alábbi bankszámlaszámra:
 
Sarlós Boldogasszony Plébánia Siófok
(HU14) 10700749-67578728-51100005
 
Köszönjük támogatásukat!
Egyházközségi hozzájárulás
Az Egyház öt parancsa között található, hogy az Egyházat a Krisztus-hívők közösségének igyekeznie kell lehetőségeihez mérten anyagilag is támogatni. Ezt szolgálja minden plébánián az egyházközségi hozzájárulás befizetése.
Az egyházközségi hozzájárulás mértéke a Püspöki Kar ajánlása alapján a nettó jövedelem 1%-a (egy százalék). Aki számára ez az összeg megterhelő, kérjük, hogy, legalább jelképes 2.500,- Ft/fő/év (felnőttek, nyugdíjasok) befizetésével jelezze a közösséghez tartozását.
A hozzájárulás befizetésére több mód is van, de a járvány idején az utalást javasoljuk leginkább:
- Készpénzzel be lehet fizetni a plébánia irodájában az egész év során. Ezt kérjük, hogy most csak a fiatalok tegyék a járvány idején!
- Befizetés „sárga csekken” (készpénzátutalási megbízás), ami az irodában egész évben megtalálható (közlemény rovatba kérjük feltüntetni: "egyházközségi hozzájárulás").
- Banki átutalásra is bármikor van mód az év során a plébánia bankszámlájára (megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: "egyházközségi hozzájárulás").
Természetesen az ajánlott összegeket lehet havi bontásban is teljesíteni, erre a legegyszerűbb mód a rendszeres banki átutalás beállítása. Plébániánk bankszámlaszáma:
 
Sarlós Boldogasszony Plébánia Siófok
(HU14) 10700749-67578728-51100005
 
Itt említjük meg, hogy az adóbevallással egy időben mindenki rendelkezhet az adó 2x1%-áról. Ez nem azonos az egyházközségi hozzájárulással. Az adó egyik egy százalékát kapják az Egyház központi szervei (nem a plébániák!) és a befolyt összegből az egyház egészségügyi és szociális intézményeit támogatják. Tehát azzal, hogy valaki rendelkezett adója 1%-áról, még nem teljesítette saját egyházközsége felé anyagi kötelességét.
 
 
Isten áldja meg mindannyiukat jóságukért!