Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Mi a teendőm, ha éves egyházi hozzájárulásomat szeretném rendezni?

 

Az Egyház öt parancsa között található, hogy az Egyházat a Krisztus-hívők közösségének igyekeznie kell lehetőségeihez mérten anyagilag is támogatni. Ezt szolgálja minden plébánián az egyházi hozzájárulás befizetése.

Ez az összeg országosan az évi jövedelem 1%-át célozza meg. Tudjuk viszont, hogy egyházközségünk hívei anyagilag egyáltalán nem állnak olyan stabilan, hogy ezt megengedhetnék maguknak. Plébániánk sem várja el egyetlen hozzá tartozó tagjától sem, hogy ilyen mértékű összeggel járuljon hozzá kiadásainkhoz, egyházközségünk folyamatos fejlesztéséhez, fenntartásához.

Plébániánk éves egyházi hozzájárulásának összege 2.500,- Ft/ő (felnőttek, nyugdíjasok)

Ezt elsősorban személyesen lehet befizetni a plébánián az egész év folyamán, de van mód csekken is. Ezt az eddig bejelentett, de október hónapig hozzájárulást nem fizetett személyek számára a megadott lakcímre postázzuk.

Egyházi hozzájárulásukat nem kívánjuk „ostorral behajtani”, de ha hosszú idő után rádöbbentek arra, hogy elfelejtették rendezni, nem kell aggodalmaskodniuk: a plébánián lakcímük bejelentésével, a visszamenőleges hozzájárulások befizetése nélkül kezdhetnek el ezen segítségnyújtásuknak eleget tenni.

Isten áldja meg mindannyiukat jóságukért!