Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híreink
 
Plébánosi levél - 2022.01
 
Tomanek Péter plébános atya
siófoki hívekhez írt levele
ide kattintva olvasható.
 
Kórházi dolgozók és betegek segítése - 2021.02

Krisztusban kedves Testvérek!

Az elmúlt hetekben a koronavírus járvány nagyon sokakat érintett közöttünk is: szinte mindannyiunk családjában, ismerősi, rokoni körében történtek megbetegedések, és esetenként sajnos súlyosabb, tragikusabb események is.

Az egészségügyben dolgozók és családjaik, valamint a kórházban ápolt emberek számára minden segítség jól jön most. Nekünk katolikusoknak az irgalmasság testi-lelki cselekedetei gyakorlása az egyik legfontosabb feladatunk. Fontos, hogy ne csupán elméletben legyünk jók, hanem ha lehetőségünk van rá, cselekedjünk is.

Az „Ez az a nap” nevű felekezetközi keresztény mozgalom szervezésében országos adománygyűjtő akció indult március folyamán. A Facebook-on helyi csoportokat hoztak létre azért, hogy segítsük, támogassuk a kórházak dolgozóit, akik ebben a jelenlegi nehéz helyzetben is helytállnak, és családtagjaink, rokonaink, ismerőseink gyógyulásáért fáradoznak. A siófoki kórház egészségügyi dolgozóinak és betegeinek megsegítésére is létrejött egy csoport, melyhez bárki bármikor csatlakozhat a következő linken: https://www.facebook.com/groups/1033065950555876

Milyen módon lehet segíteni?

  • Imával, böjttel, lelki felajánlásokkal
  • Élelmiszeradományokkal (pl. gyümölcsök, kekszek, ásványvíz a betegek részére, ebédfelajánlás, sütemények a dolgozóknak)
  • Tárgyi adományokkal (tisztálkodószerek, kézkrémek, papucsok stb.)
  • Önkéntes segítségnyújtással (pl. bevásárlás, gyerekfelügyelet az egészségügyi dolgozók családjai részére)
  • Apró figyelmességekkel, házilag gyártott kis ajándékokkal
  • Lelki tartalmú újságokkal, könyvekkel, bibliai idézetes kártyákkal
  • A fenti csoportba való belépéssel és ismerősök, további tagok meghívásával

Természetesen a fentieken kívül egyéb ötletek is szóba jöhetnek, melyeket bizonyára nagyon szívesen fogadnának a siófoki kórház dolgozói.

A felajánlások megtehetők akár a fent említett „Mozdulj!Siófok” Facebook-csoportban, akár a lenti elérhetőségeken. A tárgyi és élelmiszeradományok, csomagok a plébánián is leadhatók az iroda ügyfélfogadási idejében (kedden és csütörtökön 16:00 órától az esti szentmiséig).

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján az olvasmányban hallhattuk: „A hívő sokaság egy szív, egy lélek volt.” (ApCsel 4:32) Kérjük a testvéreket, hogy amennyiben lehetőség van rá, a fent említett módok valamelyikén segítsünk együtt, egy szívvel, egy lélekkel a siófoki római katolikusok közösségeként. Így amellett, hogy testi bajaikban a betegek mellett állunk, Krisztus üzenetét, a felebaráti szeretetet, a reményt és a hitet is közvetíthetjük feléjük.

Isten áldjon meg minden jószándékú embert!

Testvéri szeretettel, a Mozdulj!Siófok nevében

Németh Natália
mozduljsiofok@gmail.com
+36 30 989 4075

Wirth János atya (+2021.03.28)

wirthjanos.jpg

Adj Uram örök nyugodalmat neki és az örök világosság fényeskedjék neki, nyugodjék békességben! Ámen!

Tovább...