Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ima a Japán katasztrófa áldozataiért

Ima a Japán katasztrófa áldozataiért
 
 
Kép
"Istenünk, fordítsd felénk füled és hallgass meg minket. Nyisd ki a szemed, és lásd meg elhagyatottságunkat és a szent várost, amely a te nevedet viseli. Hiszen nem a mi igaz voltunkban, hanem a te végtelen irgalmadban bízva terjesztjük színed elé könyörgésünket." (Dán 9,18)
 
Irgalmas Istenünk, megrendülve látjuk a földrengés és a cunami pusztítását Japánban. Nem tudjuk mennyire kell szenvedniük az ott élő embereknek. Nem tudjuk mennyien várnak a romok alatt segítségre. A képek, amik eljutnak hozzánk, tehetetlenségünkre és gyengeségünkre emlékeztetnek.
 
Kérünk légy irgalmas a megholtakhoz és vedd fel őket a te országodba. Kérünk segíts minden szükséget szenvedő emberen Japánban, legfőképpen a sebesülteken és az aggódókon. Kérünk védd meg az embereket akik a tengeren vannak vagy akik a tengerparton élnek.
 
Gyarapítsd a népek közötti szolidaritást. Add, hogy a segítség nyújtás minél hamarabb elérje a segítségre szorulókat. Áldd meg a segély szervezetek, a rendőrség és a tűzoltóság munkáját. Most azokért is imádkozunk akikről senki sem emlékezik meg.
 
Te megígérted nekünk: "Mint akit az anyja vigasztal, úgy vigasztallak meg én is titeket" (Iz 66,13).
Ámen.