Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szent Rita Karitász Csoport
 
 
Kép
Hála Istennek, és sok jószándékú embernek, 2008 őszén Siófokon is megalakult a helyi Karitász csoport, és azóta is tevékenyen részt vesz a siófoki és környékbeli rászorulók segítésében.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden jószándékú embernek, aki eddig adományával hozzájárult, hogy segíthessünk. Köszönet illeti továbbá azokat az önkénteseket, akik idejüket és erejüket nem sajnálva részt vettek az csoport eddigi akciókban. Isten áldja meg őket!
Ha Ön is szeretné a Siófoki Karitász csoportot segíteni, kérem lépjen kapcsolaba velünk a siofok.karitasz@gmail.com email címen. Munkánkat támogathatja önkéntesként, pénzadománnyal, vagy tárgyi adománnyal. Bármilyen kicsinek tűnő adományt szívesen fogadunk. Várjuk jelentkezését!
Szent Rita Karitász Csoport
2012.11.24
Egymillió csillag a szegényekért
Kép
„Egymillió csillag a szegényekért” címmel december 8-án és 9-én a misék előtt és után jótékonysági adománygyűjtést tartunk, egyházközségünk rászorulói javára. A nagylelkű adományozóknak egy gyertyát adunk ajándékba. Kérjük, adományával támogassa ezt a nemes célt. A gyertya meggyújtásakor kérünk mindenkit, hogy mondjon egy imát a szegény sorsú emberekért.
Támogatónk
Kép
A Szent Rita Karitász Csoportot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
Névadó szentünk, Casciai Szent Rita élete
Kép
Ritát idős szülei hosszú várakozás, reménykedés és sok imádság után kapták Istentől ajándékba. Cascia környékén, a hegyek között elterülő kis birtokukon egyszerűségben és istenfélelemben nevelték. Rita gyermek- és ifjúkorát a szülei iránti teljes engedelmesség, akaratának állandó föláldozása és a fáradságos napi munka jellemezte. Tovább...
A Magyar Katolikus Karitászról
Tevékenységünk
Lelkiség