Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Szülők!
 
 
2013. szeptemberétől az állami iskolákban kötelező tantárgy lesz az erkölcstan, illetve helyette választható lesz az egyházak által szervezett hit és erkölcstan. A tanulók és a szülők dönthetik el, hogy melyiket választják.
Kép
A katolikus hit és erkölcstan a Biblia és Jézus tanításán alapszik. Mögötte áll a kereszténység 2000 éves tapasztalata, olyan tanítás, amely sok-sok kiváló embert nevelt: szenteket, kitűnő tudósokat, művészeket, sportolókat. Európa kultúrája még ma is magán hordozza a keresztény tanítás nyomait. Ez tartotta meg hazánkat is, több mint 1000 éven át. Ez az a tanítás, amely a gyermekek és fiatalok számára igazi támaszt nyújthat életük örömeiben és nehéz óráiban is. Ez óvhatja meg őket az öngyilkosság, a kábítószerek és a romboló közösségek veszélyeitől.
Szeretettel várjuk a megkeresztelt, vallásukat gyakorló családból jövő gyermekeket, azokat is, akik bármilyen okból kifolyólag nem gyakorolják vallásukat, és a meg nem keresztelt gyermekeket is, hiszen a hit és erkölcstan óra vallásgyakorlás nélkül is látogatható. Egyre gyakoribb az a jelenség, hogy a vallásos nevelésben nem részesült szülők szeretnék megadni azt, amiben ők maguk – önhibájukon kívül – nem részesülhettek.
Éppen ezért szeretettel ajánljuk mindenkinek a katolikus hit és erkölcstant!
Az érdeklődő szülőknek értekezletet tarunk:
- A leendő 5. osztályosok szüleinek március 22-én, pénteken 17 órától a Vak Bottyán János Általános Iskola ebédlőjében.
- A leendő 1. osztályosok szüleinek március 26-án, kedden 17 órától a Plébániatemplomban (Fő u. 57.)