Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élelmiszerosztás 201110

Karitász élelmiszerosztás
 
 
Kép
A héten a siófoki Szent Rita Karitász Csoport 40 tonna tartós élelmiszert osztott szét rászoruló családoknak és időseknek. Az élelmiszer a tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően került Siófokra, és 27 településen lett szétosztva. A rászorulók az élelmiszerosztásról névre szóló értesítést kaptak, amit helyi segítők juttattak el számukra. A csomagokat, amik lisztet, tésztát, kekszet és konzervet tartalmaztak, a Karitász kamionnal szállította az egyes településekre az osztás helyszínére. Akik betegség miatt nem tudtak eljönni, azoknak az önkéntesek házhoz vitték az adományt.
A csomagok több napi megfeszített munka során kerültek kiosztásra, amiben közel 20 önkéntes segítő vett részt idejét és erejét nem kímélve. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Nekik, és minden támogatónak, aki hozzájárult az élelmiszerosztás sikeres lebonyolításához. Isten áldja meg Őket!
A Karitász idén a tanévkezdésben is tudott támogatást nyújtani: 8 család számára könnyítette meg a tanszerek beszerzését. A csoport következő akciója az immár negyedik alkalommal megszervezett karácsonyi élelmiszergyűjtés lesz Siófok egyik nagy áruházában, november végén.